Občas ma vydesí, keď je kniha fakt zle napísaná a škoda preňazí a papiera. Takých pár kníh ma už vydesilo... :)
No a samozrejme, keď som bola malá, desilo ma viac kníh, ale dnes už nie...
Dnes úplne úžasne sneží! Je to skvelé a náherné. Som rada, že ešte nezačalo jarné počasie. Mali by sme si začať dávať darčeky a zdobiť stromček:)
A ešte jeden recept z blogu crustycorner.blospot na pepermintový brownies.Je skvelý!:
180 g másla, 180 g tmavé čokolády, 80 g hladké mouky, 40 g kakaa, 2 balíčky
peprmintek (nebo 100 g čokolády, pokud chcete pouze čokoládové brownies) - já
jsem nakombinovala balíček peprmintek a čokoládu, 3 vejce, 270 g hnědého cukru,
pokud máte peprmintové aroma, lze lžičku použít do těsta
Ve vodní lázni (menší hrnec nad větším hrncem s menším množstvím vody,
neměl by se dotýkat hladiny) rozpustíme máslo a čokoládu a necháme zchladnout.
Mouku a kakao přesijeme, peprmintky nakrájíme na čtvrtky. Troubu necháme vyhřát
na 180 C. Vajíčka a cukr vyšleháme ve větší míse po dobu 7- 8 minut, dokud hmota
nezdvojnásobí objem a nezesvětlá. Opatrnými osmičkovými pohyby vmícháme
čokoládovou hmotu. Až se hmoty spojí, vmícháme stejnými pohyby mouku s kakaem.
Vznikne lepkavé těsto do kterého přimícháme kousky peprmintek. Těsto vylijeme do
pečícím papírem vyloženého pekáčku (použijte co nejmenší pekáček, brownies by
měly být tak 2,5 až 3 cm vysoké). Peče se 20 až 25 minut. Po upečení by se hmota
neměla v středu třást, tak poznáte že jsou brownies hotové. Mají lesklý hladký
povrch. Nešťourejte do těsta špejlí, brownies mají být vlhké, lepivé až
žvýkačkovité konzistence, takže naopak ulpívání drobků na špejli je žádoucí.
Na brownies mám veľa receptov. dajú sa tam dať orechy, oreo, lentilky,karamel... a vždy je to dobré!!
Len jedna rada. Keď ho upečiete, nechajte ho aspoň pol dňa odstáť a jedzte až potom. Je tak oveľa lepší...
Pa, B.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára